Bloed geven doet leven

Bloed geven doet leven…

Onder dit motto probeert het Rode Kruis, Bloedserieus et al. mensen te motiveren om bloed te komen geven. Deze week was het onder andere ook de Bloedserieus week in Leuven. Tal van activiteiten en goodies moesten er voor zorgen dat studenten een half uurtje van hun tijd zouden opofferen om bloed te doneren.

Zelf ben ik dinsdag bloed gaan geven in het Bloed Transfusie Centrum bij Gasthuisberg. Tot mijn grote verbazing was er om half elf bijna geen volk te bespeuren. Ik had mij al voorbereid op minstens een half uurtje wachten tot ze een naald in m’n arm prikken maar dat was dus niet het geval.

De opkomst is precies magerder (is that even a word?) dan de vorige editie waar er een goeie vierduizend mensen aan deelnamen. Nu waren het er op donderdag nog maar een goeie duizend. Wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn blijft mij een raadsel. Zelf heb ik alleszins m’n best gedaan om het te promoten (T-magazine van Industria had twee pagina’s met info, bericht op de voorpagina van industria.be en -uiteraard- een share op Facebook).

Maar natuurlijk is bloed geven het hele jaar door belangrijk om de voorraden veilig te stellen, ook plasma en bloedplaatjes zijn nodig! Om de twee keer plasma geven kan je zelfs een Kinépolis filmticket gratis krijgen en tal van andere goodies. Dus als je (onrechtstreeks) levens wilt redden ga dan zeker eens bloed geven.