ChinAdenture Update

Even een recap van de afgelopen 48 uur.

Donaat heeft het al over de vlucht gehad, het verhaal begint bij het landen. Na de border control en de bagage namen we de maglev, jammer genoeg ging die maar tot 300 km/u.

Daarna de bus die veel te klein was tot aan het hotel, het is duidelijk dat Chinezen zich totaal niets aantrekken van het verkeersreglement, door het rood rijden, geen voorrang verlenen, …

Nadat alles op het (fancy) hotel geplaceerd was zijn we met de metro naar nan jing road gereden. Die zijn we afgestapt tot aan de Bund, veel rommelwinkels, straatverkopers en volk, heel veel volk. De Bund, een kade aan een of andere rivier, had een mooi uitzicht op een hele hoop skyscrapers die dan al mooi verlicht waren in de schemer.

Daarna waren we vrij, Katrijne, Donaat, Heleen en ik zijn dan met de taxi haar zus gaan opzoeken waar Heleen een hele hoop spullen heeft gedumpt die ze had meegebracht.

Na een korte nacht van 6 uur en een stevig ontbijt (denk spek met eieren, toast, chinees eten, …) was het opnieuw de metro op richting Old Town. Het oude gedeelte van Shanghai, een groot contrast met de moderne metropool.

In de namiddag was het overzetboot tijd en bezochten we de World Financial Tower. We zijn tot floor 100 gegaan, een goeie 400m hoog. Een stevig snelle lift was daar wel nodig, op nog geen minuut stonden we boven. Daarboven was er een lounge, het toilet had `seat heating` en een hele resem andere functies, halucinant. Dat was ook het zicht dat je had op zo`n hoogte, de smog was duidelijk zichtbaar toen.

Da`s in het kort wat we al gedaan hebben, morgen staat het bedrijfsbezoek aan Philips en het Belgisch consulaat op het programma. Alsook een spelletje lasertag.

Het eten hier is toch wel even aanpassen, de korean red fire in het Chesscafe lachen ze mee. Een mond die hier en daar in brand staat is geen uitzondering.

En nu hebben de meeste onder de lezers al opgegeven dus hier laat ik het bij.

TL;DR we leven nog, eten is spicy en de nachten zijn kort.

P.s. dit bericht is getypt op Jef z`n tablet dus typfouten in deze tekst komen dus daar van.