Citytrip Milano

Vrijdag avond had iemand ineens het geniale idee om de zaterdag een dagje Milano te gaan bezoeken. Tickets konden niet praktisch online gekocht worden om 1u30 in de ochtend (na de PoliTO vs UniTO roeiwedstrijd) dus werd het om 5u40 opstaan en in Porta Susa zelf tickets kopen.

De automaten van hier zijn een beetje vreemd, we kochten een heen en terug ticket, er komt een ticket uit en dus denk je OK dit is wat ik moet hebben. Op het perron zelf zien we dat het een Milano-Torino ticket is en dus hoogstwaarschijnlijk het Torino-Milano nog in de automaat zit. En, jawel, na het terugcrossen want de trein ging aankomen in twee minuten zat gelukkig het ticket nog in de automaat. Serieus trage printer heeft dat ding ;)

Na een kleine twee uur op de trein kwamen we aan in Milano. Eigenlijk hadden het totaal niet voorbereid dus liepen we maar wat rond met de trotters in de hand. Door een paar parkjes gewandeld, de Duomo di Milano en het wetenschap, techniek en Da Vinci museum bezocht. De tijd vloog want het was dan al tijd om stillaan terug naar Milano Centrale te stappen. Terug in Torino rond 21u en een uurtje later direct in slaap gevallen.

En omdat een foto een duizendtal woorden bevat, een epistel om te lezen: