De internationale community op Groep T

Dit jaar volg ik het vak “Signalen en Systemen” in het engels, “Signals & Systems”. Het gerucht doet de ronde dat het engelstalige programma gemakkelijker zou zijn dan het nederlandstalige. Da’s niet de reden waarom ik gedaan heb, maar bon, ik snap ook wel waarom er zoiets gezegd wordt.

Eerst en vooral *cultuurshock*.. In de hoorcolleges ligt een vierde van de Chinese medemens letterlijk te slapen! Bij een les lag zelfs de eerste rij, onder de neus van de docent, face down op hun bank. Een ander voorbeeld, een gsm rinkelt, de persoon neemt ‘m doodgewoon op, stapt buiten, doet z’n praatje en komt dan zonder enige schaamte de les terug binnen.
Wat mij hier vooral interessant leek is vertellen dat het hoorcollege gegeven wordt door een van de meest gerespecteerde docenten van GroepT. Die (het klinkt misschien slijmerig maar het is zo) gezag uitstraalt en verdomd goed les kan geven. Ik herinner mij dat er bijna wekelijks mensen werden buitengegooid bij Lineaire Algebra in het eerste jaar (NL programma) omwille van het storen van de les. Ze moesten eens weten..
Onze immer sympathieke Guido had het er wel al eens over tijdens z’n lessen management. De Chinezen hebben een totale andere mentaliteit. Ik wist dus wat ik zou kunnen verwachten maar dit gaat toch m’n petje te boven.

Het vak op zich is niet heel moeilijk, zodra je door hebt hoe de mechanische en elektronische applicatie oefeningen in elkaar zitten. Wat mij ergerde waren de ontelbare typ- en grammaticafouten in de cursus, alsook complete zinnen die nog in het nederlands stonden. Van een prof die de “Beste cursus” award gewonnen heeft een tweetal revues geleden verwacht je toch niet dat je zo’n spellingspuinhoop voorgeschoteld krijgt.
Net zoals maandag op het examen, er stonden misschien in totaal zes zinnen op de twee bladen waarbij 2 zinnen nog in het nederlands stonden en in een andere zin kilohertz verkeerd getypt was. Vreemd? Vind ik ook ja..

Om af te sluiten nog een interessant weetje. Het studentenforum heeft vanaf dit semester ook een engelse afdeling, de admins van het forum wilden hiermee de groeiende internationale community tegemoet komen. Merkwaardig is dat er nog geen enkel van hen iets op het forum gepost heeft terwijl er, zeker in de examenperiode, een zondvloed aan nederlandstalige posts bijkomt.