Engineering Project 3: De finale

Op vrijdag 18 februari was het dan zo ver, de tien beste teams van het “Engineering Experience 3” project mochten hun creaties voorstellen in het atrium van GroepT’s Campus Vesalius. Na meer dan een maand niet meer gebruikt te zijn had ons team besloten de dag er voor een test halfuurtje te houden om te kijken of alles nog werkte.

Zoals de wet van Murphy het wil was het bij sommigen grote paniek bij het klaarzetten van hun robot. Kabeltjes die los geschoten waren, LabVIEW programma’s die niet wilden openen of crashten. Bij de Muzabot was er een kabeltje die slecht contact gaf waardoor we tot de ontdekking ervan met de handen in het haar aan het debuggen waren.

Alle mensen van GroepT (student en docent) mochten hun stem uitbrengen en het werd zowaar nog spannend met 2 ex aequo’s. Hier en daar grappige reacties gezien toen de Muzabot “muziek” aan het spelen was, velen waren onder de indruk van de snelheid van de slaghamers en de inlees/scanner module. Gelukkig waren er ook deze die de gebruikersinterface prachtig vonden (kudos for me) met de kleuren van de xylofoonplaatjes, de virtuele representatie, enz…

Uiteindelijk is Tink-a-Bell (ja, het stond verkeerd gespeld op het stempapier) tweedes geëindigd met maar een paar stemmen minder dan de winnaar. GroepT was genereus en alle tien teams kregen een Kinepolis cinema ticket cadeau. Het winnende team kreeg daarbovenop nog een goodiebag van National Instruments (muismat en T-shirt), niemand vond het erg om dat te mislopen.

Nu het tweede semester van start gegaan is en het volgende project voor de deur staat is m’n nieuwe team al vollop aan het brainstormen over wat er gebouwd kan worden. Met een PIC microprocessor, een hoop componenten en de opdracht “maak een creatief competitief spel” zullen het nog interessante weken worden.