Goed begonnen in Beijing

De laatste dag in Xi’An waren we vrij tot 16u30, ideaal om nog eens wat plaatsen in de stad te gaan bekijken. Electronics malls waren er genoeg, zo ver je maar kon zien consumer electronics (gsms, tablets, foto gerief, …). Onder de middag zijn we dan bij de lokale fastfoodketen, Bicco’s, gaan middageten.

Daarna nog verder gaan zien bij de Drum en Bell Towers, toen werd het stillaan tijd om richting hotel terug te keren maar toen hadden we een klein probleempje… Blijkbaar had geen enkele taxi zin om ons terug te brengen, waardoor we een dik uur hebben zitten rondlopen in de hoop er eentje te vinden. Uiteindelijk waren we grandioos te laat, na een aantal telefoontjes zijn we dan rechtstreeks naar het treinstation gereden waar we de groep hebben opgewacht (we = Jef, Dieter en ik).

De nachttrein was iets comfortabeler, de toiletten waren hetzelfde principe zoals de vorige maar deze keer was er deftige airco waardoor je geen hoofdpijn kreeg van de geur.

Toen we een dikke 13 uur later in Beijing aankwamen kregen we te horen dat de bus dacht dat we om 1u in de middag zouden arriveren in plaats van om 8-9ish. Daar een half uurtje moeten wachten op de bus, terwijl een convooi gedetineerden zien zitten die juist moesten instappen in ferme ‘politiebussen’. Bewaakt door een hele hoop politiemensen en stevige wagens met rambumper en schietgaten, alles erop en eraan.

Even in het hotel opfrissen en daarna samen met de groep gaan eten op restaurant. Daar kregen we te horen dat er een stroompanne was bij Rigol waardoor het bedrijfsbezoek niet kon doorgaan. Dan maar geswitcht met het Summer Palace waar eigelijk niet veel te beleven viel.

Rond 17u kon er dan gekozen worden voor electronics shopping of de food market bij Wang Fu Jing. Daar was wel het een en ander te vinden qua eten met onder andere octopus, zeester, hond, kat, …

Nabij de food market was er ook een international bookstore waar we even hebben rondgeneusd. 2 boeken gekocht aan 20 yuan het stuk, een koopje!

Toen het al wat later werd waren we van plan om hotelwaarts te keren, de metro stond op het punt stilletjes aan te sluiten. Hoe het komt dat in een wereldstad zoals Beijing de metro er de brui aan geeft tussen 22 en 24u? Maar goed, we zijn tot aan onze stop geraakt, die eigelijk nog wel een eindje stappen verwijderd is van ons hotel. Jammer genoeg in het terugstappen zijn we verkeerd gelopen en niemand waar we het aan vroegen wist juist waar het hotel was (zelfs de taxi chauffeurs niet). Na een klein uur ronddwalen in de suburbs van Beijing hebben we toch een taxi gevonden die ons redelijk dicht kon brengen tot aan een punt waar we het herkende.

Zo zie je maar weer, eerste dag in een nieuwe stad is altijd eens plezant om in verloren te lopen (zelfs met GPS). Nu hebben we de kleine straatjes ook eens gezien. In de omgeving van ons hotel is het wel superrustig, je zou niet zeggen dat we in een hoofdstad zitten.

Morgen staat het bedrijfsbezoek aan Technicolor op het programma, als de stroom daar niet uitvalt natuurlijk ;)