Group T Studforum recap

De examens op Groep T zitten er weer op, hoog tijd om opnieuw eens te kijken hoe deze examenperiode het studforum gebruikt werd.

Zoals onderstaande afbeeldingen tonen werd er dit jaar minder gebruik gemaakt van het Studforum. De trend om “Facebook groepen” te gebruiken is helaas niet gestopt maar juist toegenomen, zeker in de bachelor jaren.

Pageview vergelijking

Pageview vergelijking

Visits vergelijking

Visits vergelijking

De top 10 boards waren deze keer:

  1. 1eMAS – Engineering and Quality Management
  2. 3eBAC – EM – Machine-onderdelen en mechanisch ontwerp
  3. 2eBAC – Elektromagnetisme
  4. 1eBAC – Computersystemen en Databanken
  5. 1eBAC – Analyse
  6. 1eBAC – Lineaire Algebra en Analytische Meetkunde
  7. 3eBAC – EM – Elektrische machines en distributie
  8. 1eBAC – Chemie en Chemische Technologie
  9. 1eBAC – Mechanica (Dynamica & Statica)
  10. 2eBAC – Thermodynamica

Het is duidelijk dat de “oude garde” het meest trouw is aan het studforum, ook door het grote aantal EMers heb je in hun vakgebied nog populaire boards. Normaal gezien zou je dus enkel 1e Bachelor boards in de top 5 mogen zien staan, alleen al door het grote aantal studenten.

Jammer genoeg voor toekomstige studenten betekent dit slecht nieuws. De versnippering van examenvragen, de kwaliteit van de antwoorden en het feit dat posts op Facebook belachelijk veel moeilijker te vinden zijn zal hun examenperiodes er niet gemakkelijker op maken.

Ben je zelf een eerstejaarsstudent, probeer dan zeker je collega’s te overhalen om die Facebook groepen te mijden en examendiscussies op het StudForum te houden, je toekomstige schachten zullen je dankbaar zijn!