Liftoff!

Liftoff is ondertussen al 3 weken achter de rug, en zelfs week 3 nadert z’n einde. De weken vliegen voorbij! Eindelijk ‘leuke’ vakken, da’s een heel verschil met vorig jaar. OPO’s, zoals dat nu heet, zoals Software Development en Datacommuncation & Networking zijn toch aangenamer dan pakweg chemie.

Voor het eerst heb ik ook een vak in het engels, Signals & Systems, kwestie van de 2e studiefase vakken die ik nog moet doen te verspreiden over het hele academiejaar. Eerste en direct ook laatste, ik vind het eigenlijk niet zo geslaagd. De cursus mogen ze alleszins nog eens door een spellchecker gooien want met gemiddeld 4 typfouten per pagina begint het toch wel irritant te worden. Ook de attitude van de buitenlanders, vooral de Chinezen dan, is toch even wennen. Wij zouden het niet moeten proberen als je telefoon krijgt om in het hoorcollege op te nemen, chill naar buiten te wandelen, het gesprek te voeren en dan doodleuk terug binnenkomen alsof er niets aan de hand is.

Nu er toch genoeg tijd is om vanalles te doen, heb ik een boek over muziek theorie besteld, ‘t is te zeggen, laten bestellen. Voor een of andere mysterieuze reden werkt de Maestro op m’n Dexia bankkaart niet.  Piano gaat beter en beter met “Let It Be” van The Beattles. Nu druk aan het oefenen om arpeggio’s en triplets onder de knie te krijgen.

Om toch nog orde in de chaos te krijgen gebruik ik Google Calendar, kortweg gCal. Blijkbaar zijn er niet zo veel mensen die weten dat je een instelling kan wijzigen waardoor je X aantal minuten voor een nieuwe gebeurtenis een gratis smsje krijgt. Superhandig als ik weer eens vergeten ben waar het les is!