Looking back at… FestiCamp @ The Qontinent

The Qontinent is een festival in Puyenbroeck, Wachtebeke. De muziek was totaal m’n stijl niet (wedstrijdje om het luidst de bas laten boenken) maar als we op een kleine 4 dagen een 350tal euro kunnen verdienen, negeren die bas en verder doen!

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de organisatie van FestiCrew/FestiCamp of FestiService in het algemeen. Vrijdag rond 17u ging de camping open en begonnen we met opvullen van de eerste zone, dit duurde toch wel al gauw een aantal uur en er werd de hele tijd water en cola rondgedragen voor de crew en zelf pottekes met stoofvlees (kudos voor Bert en Sandra voor de catering!). Jammer genoeg snapte bijna niemand van de campinggangers wat we aan het doen waren en was er het nodige gezaag.

Vrijdag was het een vrij vermoeiende dag, het donker én licht zien worden deed toch wel ff pijn. De nacht was vrij ijzig, gelukkig was er genoeg koffie om op te warmen. Slapen ging echt niet daarna, te veel cafeïne meneer, 4 flesjes cola en 5 bekers koffie = geen slaap. De festivalgangers waren zo mak als iets, op de hele nacht zijn er misschien 2 incidenten gebeurd.

Zaterdag was zo goed als hetzelfde, beetje patrouilleren en mensen helpen als ze met vragen zaten (waar zijn de douches heb ik zeker 20 keer gehoord). Zondag begon oké met aan de ingang staan en mensen naar de juiste ingang/uitgang sturen. Jammer genoeg vond moeder natuur het nodig om in de nacht van zondag op maandag de hoeveelheid regen uit te spuwen op één nacht dat normaal op een hele maand valt. Evacuatieplannen, 2 half-comateuze mensen, koude uurtjes, EHBO aluminiumfolie en chocomelk achterwege kom je dan terug bij je tent om te merken dat die water gemaakt heeft en zowat alles ofwel vochtig ofwel gewoon nat was.

Opnieuw, het was een leuke ervaring (er was net ietsje meer te doen dan op de Martktrock camping van vorig jaar), goeie sfeer en aangename mensen van de crew. Dit was het laatste event voor mij met FestiCrew deze zomer maar volgend jaar zie ik mezelf toch wel een productie of drie meedraaien (als ik geen herexamens heb voor de verandering).

Festicamp The Qontinent 2010