Looking back to… GroepT kiesweek ’10

Afgelopen week stond GroepT voor een week op stelten. Vintage, de opkomende Industria ploeg, had allerlei bezigheden in huis gehaald om de GroepT student te overtuigen van hun kunnen. Met de feestjes, gratis eten en drinken en entertainmenet. Als ik eerlijk mag zijn vond ik de kiesweek vorig jaar iets beter, maar dat kan zijn omdat het toen compleet nieuw was en er geen verwachtingen waren. De kiesweek was zeker geslaagd te noemen, hoewel de “Kop van Jut'” in het atrium belachelijk veel lawaai maakte.

Naast een nieuwe ploeg van Industria moesten ook de nieuwe studentenvertegenwoordigers in de Studentenraad verkozen worden. Het waren speciale verkiezingen, het was namelijk de eerste keer dat er meer kandidaten dan plaatsen waren. Met een mix van persoonlijkheden deden deze mensen ook hun best om hun mede-studenten te overtuigen van hun kunnen.

Het jammere van de zaak is dat, en laten we het even objectief bekijken, Industria “bekender en populairder” is dan SR. Op zich geen probleem maar voeg mensen van een vorige Industria ploeg toe aan de kieslijst van SR en je krijgt een probleem voor de vorige SR mensen.

De meeste studenten kennen het praesidium, en het gross van de menigte kent de namen van de praesidiumleden, wat doe je dan als je een SR kieslijst krijgt waarvan je de namen van de Industrianen herkent maar niet die van SR mensen die vorige jaren zich actief hebben ingezet, zij het meer in de achtergrond? Inderdaad, je stemt op de mensen die je “kent” en de minder bekende Studentenraad leden zijn daar het dupe van. Dit is het geval bij deze verkiezing geweest en ik ben het dan ook niet helemaal eens met wie er allemaal verkozen is.

Ik wacht in spanning af wat er volgend jaar van terecht zal komen en ben er bijna zeker van mezelf kandidaat te stellen voor de Studentenraad 2010-2011. En in afwachting daarvan ga ik volgend academiejaar actief meehelpen bij SR (en Industria).