Nacht van het Examen – Intro 2011

De Nacht van het Examen gaat ook dit jaar weer door, specifieker op 24 maart in Leuven (22/03 in Antwerpen, 23/03 in Gent). Om te kunnen deelnemen en dus een gratis film mee te pikken (wie weet ook nog eens een prijs in de wacht slepen) moet je de “voorrondes” overleven.

Nu, hoe gaat dit in z’n werk? Allereerst moet je je registreren op de site van de Nacht van het Examen, doe je dit op voorhand dan krijg je al een honderdtal punten cadeau.

Van 21 februari tot 6 maart wordt er elke nacht om 00:00 een multiple choice vraag gepost op de site waarbij je een aantal punten kan verdienen (hoe sneller je antwoordt hoe beter). Nu, “snel” is relatief want de score blijft het eerste half uur even groot.

Vorig jaar is zelfs iemand zo ver gegaan om de Wikipedia pagina, waar je het antwoord op een vraag kon vinden, aan te passen zodat mensen een foutief antwoord zouden geven. Let dus op en bekijk de pagina ook eens in het engels als die er is.

Normaal gezien als je het merendeel van de vragen juist beantwoordt zou je vrijwel zeker kunnen zijn van een plaats in het Kinepoliscomplex zelf. Maar omdat de Standaard graag persoonlijke gegevens en email adressen verzamelt kan je ook nog eens tien keren een uitnodiging sturen naar je vrienden, waarbij je telkens 10 extra punten krijgt. Hoe het dit jaar is weet ik niet, maar vorig jaar kon je gewoon fake gegevens invullen en kreeg je de punten ook, misschien iets om eens te proberen.

Een laatste manier om echt álle punten te verzamelen is uit te kijken naar sponsoring/reclame op de voorpagina van de site, vorig jaar zat daar een easter egg verstopt waarmee je nog eens 10 punten kon mee verdienen.

Als je de voorronde vragen gemakkelijk vindt, don’t get your hopes up, want het echte examen waarbij échte prijzen te verdienen zijn is stukken moeilijker (probeer ze maar eens op te lossen zonder internet en met tijdsdruk).

Zo, hiermee weet je toch al ongeveer hoe de vork aan de steel zit. Misschien tot in Kinépolis Leuven ;).