Regen. Gewoon regen… en karaoke

Vandaag een korte recap over een regendag. Zoals de weersvoorspellingen aangaven was vandaag de dag met het slechtste weer van de hele reis. Tijd om de regenjassen boven te halen en nuttig te gebruiken (wat ikzelf niet gedaan heb waardoor het rode boekje nu een beetje het vermasacreerde boekje geworden is).

Ook nu reden we samen op de bus met de Hangzhouse (is that even a word?) Chinezen naar de bestemming van de dag, West Lake. Volgens de Chinese studenten was het regenachtige weer ideaal om de sfeer die rond het meer hangt eer aan te doen. Blijkbaar is de weg errond een dikke 15 km, Leuven centrum zou je dus bijna netjes er kunnen in plaatsen. Met een bootje konden we dan varen naar de verschillende eilandjes.

Tijdens/Voor/Na de picnic bezochten we een tempel bovenop een berg, “veel” trappen om tot op de top te geraken, maar het uitzicht was zeker de moeite waard.

Ondertussen was het al namiddag en reden we verder naar een van de bekendste winkelstraten in Hangzhou. Daar nog snel even een ocarina gekocht aan 50 yuan. Na een kleine 20 minuten hebben we het dan maar opgegeven met een groep en ons in een bar boven een winkeltje geplaceerd omdat de regen gewonweg niet te doen was. Iedereen was al doorweekt en de straat liep gewoon onderwater.

Ten slotte als laatste activiteit was er het buffet + karaoke concept ding. Grappig wel, een soort Alma maar dan met karaoke kamers, en sjieke karaoke kamers nog wel.

Nu is het sleepy time want morgen is het vroeg opstaan om de Bamboo road te gaan afwandelen, hopelijk werken de mobile berichtgeving en de foto’s bij de diary posts dan wel want nu is het een beetje zielig om lege posts te zien staan..

Regen = geen spiegelreflex = geen 1000 foto’s vandaag, dat wordt morgen ongetwijfeld goed gemaakt ;)

Grtz!