Repeteren, repeteren, wie z’n best doet..

Paasvakantie, het ideale moment om terug eens met een plectrum gitaar te spelen. Grappig hoe na maanden zonder plectrum spelen de coördinatie zo goed als verdwenen is.. “Learn & Master Guitar” to the rescue, na vandaag ging het picken al terug een pak beter.

Wat waarschijnlijk het meest frustrerende is dat het vrij lang duurt om deftige liedjes te kunnen spelen. Akkoorden progressie valt wel mee mits oefening maar de enkele noten er tussen (en vooral de snelheid) kunnen het toch nog moeilijk maken. Wat ik dan niet snap is waarom ze bijvoorbeeld op Ultimate-Guitar.com wel de akkoorden zetten bij de lyrics maar geen strum patroon of welke noten er juist moeten aangeslagen worden. Meestal zoek ik mij toevlucht naar (crappy) Youtube tutorials die  af en toe wel helpen.

En puh-lease als iemand een deftige handleiding of youtube video kent die uitleg geeft hoe je barré akkoorden speelt zonder buzz laat het ff weten want het lijkt me niet te lukken om de G & B snaar goed te laten klinken, een mens kan toch niet voor eeuwig Hey There Delilah en I’m Yours blijven spelen ;)