Rock Zottegem 2011 Camping

Deze zomer geen gewone vakantiejob voor mij maar een reeks festicamp producties (aka op festival campings werken). De eerste in de reeks was de relatief kleine camping van Rock Zottegem. Een leuke inloper voor nieuwe mensen en om het terug gewoon te worden lange uren rond te wandelen. Al bij al om van vrijdagmiddag tot maandagnamiddag bezig te zijn is een dikke 250 euro niet slecht verdiend.

Openbaar vervoer in België is altijd een avontuur, thuis vertrokken om 9u om tegen 12-13u in Zottegem te zijn, een mens zou sneller een auto aanschaffen. Na ff zoeken de crewcamping/backstage/whatever gevonden en de tent opgezet te hebben kregen we the usual briefing en uitleg over de camping.

Rock Zottegem heeft een camping van ~1250man, vrij bescheiden tegenover een Rock Werchter of Tomorrowland. De camping ging open rond 15u en het opvullen kon beginnen! Juist door het beperkt aantal bezoekers duurde het maar een paar uur om iedereen ‘te slapen te leggen’. Gelukkig zoals altijd kregen we eten en drinken terwijl we overhaaste mensen terugfluitten en voor het opvultouw proberen te houden.

Op zich is werken op zo’n camping een rustige job, hoewel met de nachtshiften de eerste dag wel pijn kan doen (15u – 7u) tegen dat je kan gaan slapen. Gelukkig hebben mensen met een nachtshift vrij veel tijd om te slapen, in de mate het lukt om rond 7u in de ochtend te slapen (bye bye bioritme!).

Erg spectaculair was het weekend niet, met hier en daar mensen die kloegen dat er dingen uit hun tent gestolen waren. Jammer genoeg kunnen we enkel preventief patrouilleren en eventueel op heterdaad betrappen maar als het kwaad al geschied is kunnen we er niets aan doen. Het ‘boeiendste’ was een gasflesje dat ontplofte in de tent van een campingganger, die gelukkig niet in z’n tent zat op dat moment. Blijkbaar was de knal luid genoeg om mensen van de dagshift wakker te maken.

Er was blijkbaar beslist om geen vuilzakken uit te delen, en dan zie je pas dat de mens een vervuiler is, zeker als het niet aan hen is om de boel terug proper te maken. Na afloop van het festival en wanneer de meeste festivalgangers terug huiswaarts gekeerd waren, waren er enkele uurtjes nodig om met de crew van twintig mensen het terrein proper te krijgen. Na een gigantische hoop vuilzakken bijeen geraapt te hebben zat het werk er op en kon er slaap ingehaald worden.

Verrassend dat het loon binnen de week gestort was, er twee nachten nodig waren om de gemiste slaap in te halen en het weer nog minder zin had om mee te werken en blijft tegenwerken tot op vandaag. Het zal een zompige Dreamville camping worden!