Solarweekend Festival 2011

‘t Is eens wat anders dan een camping verzorgen in België…

Snel een recap van de afgelopen dagen in het Nederlandse Roermond. Ook al is het maar juist over de grens het contrast in mentaliteit is groot. Om te beginnen bij het begin, het opvullen van de camping bijvoorbeeld. Het ons zo bekende opvulsysteem met het lint blijkt dus niét te werken bij onze noorderburen. Ze snapten er niets van, zelfs na een half uur uitleggen wat de bedoeling was. Het is welgeteld twintig meter goedgelopen, daarna begon een flauwe plezante af te tellen en braken ze om de vijf minuten door het touw (zelf met backup touw waren ze niet te houden!). Gelukkig konden alle bezoekers op het terrein, er is maar een helf van de backupzone gebruikt moeten worden.

Verder zijn Nederlanders een pak vriendelijker als ze vragen hebben! Bij het buurthuisje zijn een heel pak plezante gesprekken geweest, van iemand die fake VIP bandjes uitdeelde tot mensen die gewoon ons gezelschap kwamen houden uit medelijden. Maar dan zijn er uiteraard ook de keikoppen die je voor geen meter uit de brandgangen krijgt zodra ze hun tent daar hebben opgezet.

Het merendeel zijn ook brave mannekes, amper één tent op onze zone in de fik gestoken geweest, op een andere zone helemaal geen! Buiten zondagavond zijn er amper incidenten geweest, kortom zeker iets anders dan een Tomorrowland bijvoorbeeld.

Thuisgekomen met een Holland-overdose kijk ik alvast uit naar het volgende campingavontuur!