Il primo corso Italiano

Je wordt hier vrij hard aan je lot over gelaten qua dingen regelen vandaar dat ik even uit de doeken ga doen hoe het allemaal werkt voor toekomstige Erasmussers die naar Turijn gaan. Eerst en vooral kan je best eens de volgende twee documenten doorlezen, het eerste was de presentatie dat we gekregen hebben op de welcome meeting afgelopen vrijdag, het tweede is een overlevingsgids waar een heel aantal dingen worden uitgelegd.

Powerpoint welcome meeting 2012
Polito Survival Guide 12-13

Polito Student Card

Polito Student Card

Verder moet je je studentenkaart halen bij het studentensecretariaat, normaal gezien moet je je fiscale code (iets Italiaans) hebben om die te kunnen krijgen maar ze doen gelukkig niet moeilijk als je de mensen aan het loket wat pusht. Je leert hier snel je plan trekken want als het te veel werk is wordt er al snel gezegd “ja dat kan ik niet, ga eens naar X of vraag het eens aan Y” terwijl ze het zeer zeker wel kunnen doen voor jou.

De studentenkaart is wel “high-tech” met een magneetstrip en RF tag, dit alles heb je nodig om bijvoorbeeld binnen te kunnen in de laboratoria of om te eten in de lokale studentenrestaurants. Deze zijn trouwens

Stu Resto Food

Stu Resto Food

spotgoedkoop, nog goedkoper dan de Alma in Leuven bijvoorbeeld. Voor 2,5 euro heb je al een degelijke maaltijd, weliswaar niet altijd even vers en de aardappelpuree ziet er een beetje chemisch uit maar voor wie geen tijd of zin heeft om te koken en niet te veel geld wil uitgeven is zo’n maaltijd dus ideaal.

Deze ochtend was er de eerste Italiaanse les, er is wel iets fout bij mij want ik sta op een “Level 2” Italiaanse les, maar zoals hier de gewoonte is maken ze er geen drama van als je gewoon in een andere les gaat zitten, A1 was meer mijn niveau :-) Na een mailtje naar het Incoming students office is het toch in orde gekomen.
De lessen zijn vrij intensief, van 8u30 tot 12u30, maar 4 uur wordt al gauw 3 uur als er te laat wordt begonnen, en de pauze van een kwartier uitloopt tot 20 minuten en er een 20tal minuten op voorhand gestopt wordt ;)

Deze namiddag staat er niets speciaal meer op het programma, even rondkijken op de lokale “Toledo” site die nota bene niet in het Engels bestaat (dank u Google Chrome auto-translate totdat ik genoeg Italiaans kan om het te begrijpen!). Voor de techneuten onder ons, ook hier krijg je een MSDNAA Dreamspark account cadeau, extra Windows licenties dus. Verder krijg je een @studenti.polito.it (als je je alias activeert) en is er ook de mogelijkheid om een SMS service aan te zetten waarmee je belangrijke berichten direct op je GSM krijgt.

Breakfast @ Kot

Breakfast @ Kot

M’n kot begint er ook stillaan lekker cozy uit te zien, niet dat ik er echt veel gezeten heb de afgelopen dagen, het internet signaal is er ook belachelijk slecht dus zit ik vaak in de living van de Foyer waar het een pak beter is en waar je ook nog eens kan babbelen met de immer simpathieke Brazilianen (die gelukkig Engels kunnen). Als je dan iemand op de piano ziet spelen begint het natuurlijk ook te kriebelen.

Na deze post de nota’s van de les eens doornemen en digitaliseren zodat alles mooi op de ebook reader kan worden nagekeken voor het examen ergens in oktober.

Een laatste funfact van hoe vreemd sommige dingen geregeld zijn is zoals ik al eerder zei dat je je fiscale code nodig hebt om een studentenkaart te krijgen, voor die code moet je een papier invullen en naar het incoming office gaan die maar twee uur per dag open is en waar de afgelopen dagen super veel volk stond aan te schuiven. Omdat ik het dus zonder heb kunnen doen, kon ik inloggen op de Didattica en rara wat stond daar bij mijn persoonsgegevens? Juist ja ;)