Pukkelpop 2010 Crew

Na The Qontinent was Pukkelpop het andere festival waar ik werkte deze zomer. Hoewel werken hier in de ruime zin van het woord is, bandjes controleren kan je nu niet echt zwaar werk noemen.

Woensdag aangekomen was het wel ff zoeken waar de juiste crewcamping was, na het enige over en weer geloop heb ik de tent rechtgetrokken (hoewel ze niet zo lang recht zou staan). Terwijl drie ‘hulpeloze’ tentbuurmeisjes geholpen met hun tent op te zetten (die Quechua tenten toch!). Toen was er nog maar amper volk van VZW Meurgh en zijn we met ons 4 de boiler party gaan checken. Zalig, dat feestje, net genoeg drum&base om niet irritant veel te zijn afwisselend met goeie tunes.

Eerst en vooral ff zeggen dat er backstage meer dan 2000 mensen meewerkten (al dan niet zoals ik als vrijwilliger). Daarom moet ik zeggen dat de catering (3 posten) fantastisch werk deden met het bijhouden van de voorraad boterhammen en warm eten. Ik ben nog een verantwoordelijke er van tegen gekomen en die wist mij te vertellen dat er meer dan 100 mensen in team 24/7 bezig waren met het eten.

De mensen die met Meurgh werkten hadden enkele posten die we moesten doen, waaronder de VIP waar ik toch wel een pak bekend volk ben tegen gekomen:

The Kooks (20x of zo, mocht zelf mee met Luke in de VIP area om een pint te gaan drinken maar ik had shift jammer genoeg)
Carolien Genez (zou die niet beter een regering vormen?)
Bert Anciaux (same stuff)
De lead van Triggerfinger
De bekende gezichten hoop van Stu Bru (Siska, Sofie & Tomas)
Chokri himself (op een scooterke)
De fameuze presentator op Werchter & Pukkelpop (die absoluut niet met een scooter kan rijden, heb ‘m 2x bijna zien vallen)

Verder de post achteraan de mainstage, zien voorbij lopen op 2 meter afstand:

Queens of the Stone Age
De Jeugd van Tegenwoordig
The Bloody Beetroots
Snow Patrol

Nog veel artiesten maar ik kende ze niet van gezicht

De uren waren geweldig in vergelijking met vorig weekend. 2x 4u15min werken per dag en voor de rest hadden we vrij (aka alles checken op de wei zelf). De post aan de zijkant van de weide was wel de beste, vandaar heb ik OK Go, Ash en nog wat andere artiesten aan het werk gezien.

Om dan terug te komen op m’n tent, vrijdag kreeg ik terwijl ik aan de VIP zat telefoon van Chiara (een van de tentbuurmeisjes) en die wist mij te vertellen dat er een zware partytent op gewaaid was en dat m’n tent nu ingedeukt, kreupel en bouwvallig stond te wezen. Na m’n shift was ik eens gaan kijken en 2 van de stokken die de tent in shape houden waren afgekraakt. Gelukkig was de tent nog voldoende deftig om er te kunnen in slapen.

Dit was m’n eerste keer Pukkelpop en ik moet zeggen dat het echt zalig was, het weer zat goed mee, de sfeer zat er in en genoeg vrije tijd om zelf een hele reeks artiesten te gaan kijken. Volgend jaar (als ik kan) zien ze mij daar zeker terug.

httpv://www.youtube.com/watch?v=v88iQK1hPog

Update:

Opmerkelijk was ook dat veel artiesten mensen ofwel op het podium lieten komen ofwel meenamen in de VIP of artiesten dorp. De mannen van OK Go hebben mensen die een hele choreografie hadden gedanst bij een van hun liedjes op het podium het nog eens over laten doen.

En net wanneer je denkt dat je nooit van ze leven mensen gaat tegen komen die je kent… 4 mensen van GroepT (onafhankelijk van elkaar), iemand uit Zelzate en dan nog 2 mensen van vorig weekend die ook bij FestiCrew werken.