Una storia interessante

Volledige menu

Volledige menu

Voor we aan de toeristische dingen beginnen, even wat meer informatie over de lokale Alma’s die je in Torino hebt. Zoals eerder gezegd kostte een primo piatto + een secondo piatto + 2 broodjes + soepstengels/crackers + fruit slechts 2,5 euro voor de start van het academiejaar, tijdens het jaar kost het 3,5 euro voor dit alles (zie foto). Je kan wel je menu zelf aanpassen en samenstellen. Zo kost een primo, 2 broodjes en een stuk fruit slechts 1,78 euro. Daar heb je ook wel mee gegeten afhankelijk van wat er als primo is.

Onlangs hebben we ook een tweede, kleinere, Mensa ontdekt. Deze ligt aan de achterkant van de campus (voorbij de GM gebouwen, door de poort naar rechts) in een residentie. Deze is een pak aangenamer om te gaan eten. Doordat er minder volk binnen kan is het er ook niet zo rumoerig en het feit dat er maar één enkele wachtrij is om aan eten te komen heerst er geen chaos die je wel hebt in de grote Mensa.

Kebab @ kleine Mensa

Kebab @ Mensa

Hier hebben we de prijslijsten eens van dichterbij bekeken want je kan hier ook toffe alternatieven. Zo kan je hier elke dag als primo (1 stuk) of secondo (1 stuk en half) pizza nemen. Voor zover ik gezien heb is het elke dag ook een andere soort. Ook kan je elke maandag, woensdag en vrijdag een groot bord met kebab nemen voor de prijs van een ‘volledig menu’. Ten slotte kan je hier kiezen voor fruit óf een yoghurt potje.

Een nadeel van de kleine Mensa is dat deze pas opengaat om 12 in plaats van 11u45 en dat er als je niet bij opening gaat er vaak geen of maar weinig broodjes meer zijn. Gelukkig valt het aantal mensen die staan aan te schuiven goed mee en ben je sneller bediend dan bij de Mensa op de campus zelf.

Borgo Medievale

Borgo Medievale

Maar genoeg over het eten, voor de tourisme fans even update over twee plaatsen waar we afgelopen week een kijkje gaan nemen zijn. Zoals TripAdvisor aanraadde zijn we Borgo Medievale gaan bezoeken, een neo-middeleeuws ‘dorpje’ in Parco Del Valentino. Het gratis gedeelte is een straat met wat oude gebouwen, niet echt heel erg de moeite. Het interessantste gedeelte is waarschijnlijk de burcht en de tuin waar je een vijftal euro moet voor neertellen. Toen we onze tickets wilden kopen werd ons verteld dat je dat niet zomaar kunt bezoeken, enkel met een gids krijg je toegang. Jammer genoeg waren er enkel Italiaanse gidsen op die dag en moesten we nog anderhalf uur wachten tot de volgende ‘rondleiding’. De beslissing was dus al gauw gemaakt.

Jazz Club Torino

Jazz Club Torino

In de avond zijn we naar de ‘Jazz Club Torino’ getrokken voor een verjaardag. Het was er jamnight met gratis inkom. Daar hebben we genoten van enkele uurtjes geïmproviseerde jazz. Iedereen die een instrument mee had mocht mee komen spelen op het podium. Enkele keren per maand moet je er dus niet betalen om binnen te mogen maar er komen ook ‘bekende’ artisten spelen op sommige dagen waar de inkom tot wel 20 euro kan bedragen. Op hun (volgeboekte) kalender kijken is dus de oplossing.

Ten slotte voor de enthousiastelingen hebben we ook de locatie van het Torinese FabLab gevonden. Toeval wil dat dit lab in hetzelfde gebouw waar Arduino zit. Uit goede bron heb ik vernomen dat je daar in de vending machines naast snacks en drinks ook arduino’s kunt kiezen. Naar het schijnt zijn er ook gratis workshops in de ochtend en avond op bepaalde tijdstippen maar daar heb ik nog niets van gevonden.