Shutupayafaca*

Na wekenlang geduld *kuch* was het gisteren avond eindelijk zo ver, de Nacht van het Examen in Leuven. Verdeeld over drie zalen werd er gevochten om de felbegeerde auto (hoewel ik de €100 Media Markt bon ook wel zou gewild hebben). Na een lange introductie en belachelijk slecht geacteerde reclame filmpjes (Cool man!) kregen we de vragen te horen (en op het scherm te zien). Peter Vandermeersch liet 35 multiple choice vragen op ons af.

Voor elke vraag had je een kleine minuut om te antwoorden wat bij sommige vragen toch net iets te weinig was en er hier en daar toch wel wat gokwerk aan te pas kwam. De Standaard lezen de maand voor het examen had niet echt een nut want de vragen waren vrij algemeen (Wat is de hoofdstad van Burundi?) met slechts een paar actualiteitsvragen.

In zaal 1 alleen werden er al meer dan zesduizend fouten gemaakt, met een gemiddelde van 20/35 en een topscore van 30/35 doet Leuven het niet zo schitterend in vergelijking met Antwerpen of Gent. Zelf niets gewonnen maar in de KBC goodiebag zat een 1gb usb stick en da’s altijd mooi meegenomen.

Volgend jaar misschien meer geluk..

* was weldegelijk verkeerd!