The Two Towers, Xi’an Edition

Dag Chinabloglezers!

1u in de ochtend, na Despicable Me gezien te hebben op een fancy flatscreen TV in onze kamer met 7 man even nog een updatetje.

Van Hanghzou met de slaap/nachttrein naar Xi’an, toch eens iets anders. Dankzij onze zalige Chinese student Guide Hong hebben we toch nog een paar uurtjes nachtrust gehad (blijkbaar was er een fout gebeurd bij de boeking en was het origineel dus een gewone ‘zit’trein). Erg veel luxe was er niet, maar da’s ook niet nodig. De WC daarentegen wsa wel grappig, gewoon een gat in de wagon richting rails. Ondenkbaar in België maar hier dus blijkbaar de gewoonte (je mocht wel niet naar het toilet wanneer we in een station stonden, gelukkig maar!).

Na wat lightpainten in het donker, slaap, geroezemoes en gewoel kwamen we uiteindelijk aan in Xi’an na een 15tal uur. Direct de bus op richting hotel waar onze kamers nog moesten opgeruimd worden. Dan maar gedoucht en de koffers op kamers gezet die wel al proper waren. Ondertussen naar Xiro Lui Soup Dumpling restaurant geweest waar we -uiteraard- dumplings gegeten hebben met nog vanalles.

Daarna was het richting ‘The Two Towers’ aka de Bell Tower en de Drum Tower. Niet echt veel interessants om over te vertellen buiten dat er in de Drum Tower een performance was door een aantal mensen met drums (no shit Sherlock). Ook kwamen we nog een hoopje Australische studenten tegen die ook China aan het bezoeken waren.

Nadat we beide torens bezocht hadden waren we vrij tot aan het avondeten. Het ideale moment om een China Mobile prepaid herlaadkaartje te gaan zoeken voor Dieter. Je moet wel weten dat GSM in China seriously messed up is. Ookal is China een en hetzelfde land, ze werken hier per provincie of regio, iets in die aard. Je kunt een Shanghai nummer hebben, eentje van Beijing, … en herladen is dus vrij tricky. Dieter heeft dus blijkbaar een Beijing nummer en een herlaadkaart voor zo’n nummer kan je hier dus niet krijgen in normale shops.

Wat doe je dan? Random Chinezen aanspreken op de straat, na een hoop die ons genegeerd hebben stootten we op een student die bereid was om ons te helpen. Na wat rondgehol, gewacht, uitbeeldwerk en een uur later had Dieter eindelijk z’n kaartje. Al die tijd is onze student Chinees bij ons gebleven en heeft ons zelfs terug naar de Bell Tower gebracht.. Best. Chinese. Ever.? Na de mandatory foto heeft die dus ook weer wat karma en bragging rights verdiend vandaag.

Er was gekozen om het avondeten in de moslimwijk door te laten gaan. ‘k Zou zeggen, heel goeie keuze! De hoeveelheid eten was misschien wat aan de lage kant maar superlekker. In elke tafel zat een “stoofkom” waar je dan zelf eten kon op gaan bakken, kruiden op gooien en verdelen onder je tafelgenoten.

Wanneer iedereen voldaan was namen we de bus terug naar ons hotel waar we de dag afsloten met waarmee ik deze blogentry begon, film!

Morgen biketrip op de stadsmuren van Xi’an en een bezoekje aan het Terracotta leger, dat zal wel iets anders zijn dan de tentoonstelling die een tijd geleden liep in het Belgische Limburg.

Groetjes!
Devon